Általános rendelkezések

Tisztelt Látogató!

A Kézdivásárhelyi Városi Kórházban betegeink érdekében az alábbi látogatási rendet legyenek szívesek figyelembe venni:

Az intézmény valamennyi osztályán:
Hétfőtől-péntekig: 13:00 – 17:00
Szombat-vasárnap: 09:00 – 15:00

⏰A látogatók számát illető szabályok:

  • a legfeljebb 3 ágyas kórtermekben 1 látogató/beteg, a betegek csak szerre látogathatók;
  • a legfeljebb 4-6 ágyas kórtermekben 1 látogató/beteg, legfeljebb két beteg látogatható egyszerre;

⏰A látogatás időtartama 30 percben korlátozott, kivéve az Intenzív Terápiás Osztályokon/Részlegeken

Különleges járványügyi események esetén, a Közegészségügyi Igazgatóság által végzett elemzés alapján, a kockázat nélküli osztályokon/részlegeken a látogatás időtartama 15 percre korlátozható, és azokon az osztályokon/részlegeken, ahol a betegség súlyos formáinak kialakulása szempontjából veszélyeztetett személyek kerülnek felvételre, a látogatási rend felfüggeszthető.
😷 A látogatóknak szükséges maszkot, eldobható cipővédőt viselni, betartani az egészségügyi személyzet utasításait, a járványügyi szabályokat és a fizikai távolságot.
👉 A látogatók fogadására megfelelő teret alakítanak ki, ahol ez lehetséges. Azok a betegek, akik nem tudnak mozogni, fogadhatnak látogatókat a kórteremben.

Nem áll módunkban beengedni olyan látogatókat

  • akik akut fertőzés klinikai tüneteit mutatják;
  • akik ittasak vagy hallucinogén anyagok hatása alatt állnak

A látogatókat a következő kötelezettségek terhelik:

  • az osztály kockázati szintjének megfelelő védőfelszerelést kell viselniük. A védőfelszerelést az egészségügyi intézmény ingyenesen biztosítja;
  • be kell tartsák az egészségügyi egység személyzetének utasításait a fertőzések átvitelének megelőzését szolgáló belső intézkedésekkel kapcsolatban.
  • ne ülhetnek a beteg ágyára

A látogatóknak szigorúan tilos a beteg látogatása során a beteg kifejezett beleegyezése nélkül filmezni vagy fényképezni a beteget.

A látogatás akkor éri el igazi célját, ha betegeink gyógyulását nem zavarja, illetve kedvezően befolyásolja. Ennek érdekében a látogatás időtartamát, a látogatók számát, hozzátartozójuk állapotát szíveskedjenek figyelembe venni. Osztályaink dolgozói készséggel segítenek, és szívesen látják Önöket.

Az Anesztézia és Intenzív Terápia Részlegen egy betegnek egy látogatója lehet, maximum öt percre és kizárólag egyszerhasználatos köpeny és cipővédő használata mellett.

Tizenöt évnél fiatalabb gyermekek számára tilos a beteglátogatás.