Üdvözöljuk a Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház honlapján!

Kórházunkat báró Szentkereszty Stephanie alapította 1884-ben. Egész életét és munkásságát a betegek ápolásának szentelte. Az akkori Rudolf Kórház tizenhat ággyal működött. Ma a Kézdivásárhely és a hozzá tartozó tizenegy nagy község lakosságának egészségügyi ellátását végzi. 255 ágyon, öt alaposztályon, a hozzá tartozó részlegeken és járóbetegrendelőkben évente kb. 8000 beteget ápolunk és körülbelül 50000 szakvizsgálatot végzünk. 

“Egészségügyi szolgáltatásaink minőségének folyamatos javítása és bővítése, betegeink elégedettségének növelése legfontosabb céljaink. Ezért folyamatosan javítjuk a kórtermeink komfortját, kórházunk osztályait egyre korszerűbb orvosi műszerekkel szereljük fel, nem utolsó sorban azért is, hogy intézményünket vonzóvá tegyük fiatal szakorvosok számára.”

Kórházi ápolás

Kórházunk alaposztályai különböző épületekben (pavilionáris rendszer) vannak elhelyezve. A gyermekosztály, szülészet-nőgyógyászat, újszülött osztály, intenzív terápiás részleg, ideggyógyászat, klinikai laboratóriumok és a műtős részleg egy 2006-ban épült központi épületben működik. 

Járóbeteg szakrendelés

A szakrendelők többsége egy 2010-ben teljesen felújított épületben, másik része pedig a megfelelő alaposztályokon működik.