Medic șef de secție:

Dr. Lenghel Cristina

Medici:

Dr. Muntean Flavius
Dr. Kinda Levente – Compartiment ORL
Dr. Fetés Péter- Compartiment Urologie

Asistentă șefă:

Dobri Márta

Secția Chirurgie, parte integrantă a spitalului municipal, funcționează cu 40 de paturi din care 10 paturi pentru Compartimentul Urologie, 5 paturi pentru Compartimentul ORL si 5 paturi pentru Compartimentul Ortopedie. Asigurăm asistență medicală de profil non-stop, atât pentru bolnavii din regiune cât și pentru alți bolnavi “extrateritoriali” respectând dreptul la libera circulație a bolnavilor (dreptul de a alege medicul și instituția la care dorește să apeleze). Este situată în clădirea “veche” (monument istoric).

În ceea ce urmează, vă prezentăm secția. La intrarea în secție se află Camera de Primiri Urgențe. Aici sunt examinați pacienții aduși de Serviciul de Ambulanță și de SMURD, precum și pacienții ce se prezintă pe cont propriu la serviciul de urgență. Pacienții sunt examinați, putându-se efectua intervenții de mică chirurgie în scopul stabilizării pacientului sau pentru tratamentul definitiv al afecțiunilor ce nu necesită internare de durată.

Secția Chirurgie internează pacienți în regim de internare continuă sau spitalizare de zi. Pacienții internați beneficiază de consult de specialitate pe secție, administrare medicație , pansament in Sala de pansament recent amenajată.

Intervențiile chirurgicale sunt efectuate în Blocul Operator destinat secției cât și fiecărui compartiment în parte Chirurgie, Urologie, ORL, Ortopedie). Ele sunt dotate cu filtru de personal, apă sterilă pentru spălarea mâinii operatorilor, oxigen centralizat, iluminare corespunzătoare, aparatură de anestezie nouă, modernă la standardele europene cea ce asigură confortul anestezic și operator atât pentru pacienți cât și pentru personal. Intervențiile chirurgicale sunt posibile în anestezie locala , rahianestezie, anestezie generală. Sunt posibile intervenții chirurgicale de tip “ chirurgie clasică” sau chirurgie minim-invazivă (laparoscopie).

Saloanele

Majoritatea saloanelor sunt cu patru paturi, existând două blocuri igienice constând din duș, lavoar, wc. Izolarea fonică a saloanelor este perfectă, asigurând liniștea necesară recreerii.

Internările programate, care nu constituie urgență este preferabil să se efectueze dimineața până la ora 8:30 în vederea recoltării probelor biologice pentru laborator.
Acte și obiecte necesare pentru internare:

  • Carte de identitate
  • Act doveditor de asigurare de sănătate.
  • Adeverință de la locul de muncă în care să se menționeze numărul zilelor de concediu medical din ultimele 12 luni.
  • Rezultatele de laborator dacă nu sunt mai vechi de o lună.
  • Biletele de ieșire primite cu ocazia spitalizărilor anterioare.

Obiecte personale pentru igienă (cană, periuță de dinți, prosoape , săpun, hârtie igienică, vată, absorbante), cămașă de noapte, capot, papuci, tacâmuri. Se admite folosirea lenjeriei de pat proprie. Utilizarea telefoanelor mobile este permisă cu mențiunea ca acestea să nu deranjeze nici activitatea curativă, nici odihnă celorlalți bolnavi.
Dacă internarea are loc chiar în ziua operației, atunci în ziua precedentă de la micul dejun să nu consumați alimente solide decât lichide, să vă abțineți de la fumat.
Vizitarea pacienților de către aparținători este permisă în zilele lucrătoare de la ora 14 până la ora 17:00, sâmbătă și duminică între orele 10:00 și 12:00. Sunt cazuri particulare când accesul vizitatorilor se permite și în afara programului de vizită dacă se respectă dreptul la odihnă a celorlalți pacienți.

Externarea

Fiecare pacient primește bilet de ieșire din spital, formular de concediu medical, rețetă dacă este cazul.

Ambalatorul de specialitate

Funcționează la subsolul clădirii intre orele 8-15